Bótox i riscos.

26 02 2009
John Anderton s'injecta una toxina que li deforma la cara.

John Anderton s'injecta una toxina que li deforma la cara.

Segur que recordes el moment en que el protagonista s’injecta una toxina que li relaxa tots els músculs de la cara fent-lo irreconeixible. Això vindria a ser una evolució d’una tècnica que s’utilitza tot sovint en cirugia estètica: el Bótox.

El Bótox, realment és un verí. El verí més potent que s’ha conegut mai! Fins i tot els nazis pretenien usar-la com arma química en la II Guerra Mundial (per sort no ho van fer).

Així que, malgrat el que diuen en les clíniques estètiques, on afirmen que és totalment segur, cal conèixer realment de què està fet i quins són els seus perills.

En el següent enllaç trobaràs un video que et parlar del tema:

http://terratv.terra.com.ar/templates/channelContents.aspx?channel=329&contentid=91898

Què em sabries dir sobre el Bótox? Quan es va descobrir? Com funciona realment? Quins riscos té (tot i que mai es diuen)?

És cert que la cara de la Duquesa de Alba és deguda al Bótox? O és un mite?

Sigui com sigui, i com va dir una gran actriu: “Per què em voleu treure les arrugues amb els anys que m’ha costat tenir-les?”

Creiu que la cirugia estètica fa més feliç a la gent? O tot plegat és tracta d’una falsa felicitat?


Accions

Information

13 responses

27 02 2009
Josep Maria Llebot

La toxina botulínica es una neurotoxina elaborada per una bacteria denominada Clostridium botulinum. La ingestióde aliments contaminats per toxina botulínica preformada produeix botulisme, una enfermedat que es caracteriza per el desarrollament de alteracions vegetativaes (sequedat de boca, náuseas y vómits) y parálisis muscular progresiva. Es tracrta de un de els veríns més poderosos que existen y, amb ocasions, la ingestió de mínimes cantidats de toxina potser fatal y provocar la mort del pacient per parálisis del múscul respiratori.

27 02 2009
Josep Maria Llebot

Jo crec que hi ha gent que es feliç amb això, però inclus ser-ho, per dins estan una mica fotuts, però la gent rica es la que accedeix més a la cirurgia estètica, perque val molts diners, tot iaixo, crec que es una felicitat superficial

28 02 2009
Eli

La toxina botulínica és una neurotoxina elaborada per un bacteri denominat Clostridium botulinum. La ingestió d’aliments contaminats per toxina botulínica preformada produïx botulismo, una malaltia que es caracteritza pel desenvolupament d’alteracions vegetatives (sequedat de boca, nàusees i vòmits) i paràlisi muscular progressiva. Es tracta d’un dels verís més poderosos que existeixen i, en ocasions, la ingestió de mínimes quantitats de toxina pot ser fatal i provocar la mort del pacient per paràlisi del múscul respiratori. Està catalogada com un arma química extremadament perillosa, prohibida pel protocol de Ginebra i la Convenció sobre Armes Químiques; en aquesta aplicació es coneix com «agent X» o «XR». Mentre que arma química, es considera un arma de destrucció massiva. Aquesta capacitat que posseïx la toxina botulínica per a produir paràlisi muscular s’aprofita des del punt de vista clínic per a tractar certes malalties neurológicas que cursen amb una hiperactivitat muscular, com la síndrome de Tourette. També és usada com matèria primera per a l’elaboració del BOTOX®, marca registrada de Allergan, Inc. un producte cosmètic.

EFECTES ADVERSOS DURANT EL TRATAMENT:

La infiltració local de toxina botulínica en les distonías focals, especialment en el blefaroespasmo, tortícoli espasmódica i enrampada del escribiente, es considera un tractament segur i eficaç. La debilitat muscular excessiva és l’efecte advers més freqüent que apareix en aquest tipus de tractament. En el cas del blefaroespasmo la debilitat es manifesta per la caiguda, en ocasions completa, de les parpelles superiors. En el cas de la distonía cervical, la dificultat per a empassar (disfagia), debilitat muscular cervical i dolor local en el punt de la injecció són els efectes secundaris més freqüents. La incidència d’efectes adversos relacionats amb la infiltració de toxina botulínica és dosi depenent. En general, aquests efectes secundaris són lleus i transitoris i no limiten la realització de successives infiltracions.

ÚS COM ARMA QUÍMICA:

Durant la Segona Guerra Mundial, l’Alemanya Nazi va desenvolupar un arma basada en el Clostridium botulinum, bacteri que produïx com substància residual del seu metabolisme la toxina botulínica, el verí més poderós conegut. Es va dissenyar un sistema de nebulizadores que podien soltar el verí polvoritzat en la boira, perquè el vent dugués el núvol de mort fins a Anglaterra. La por a un contraataque va detenir el projecte. %[cita requerida] En l’actualitat, la toxina botulínica d’ús militar es coneix com «agent X» o «XR», segons el seu grau de puresa. El seu ús està prohibit pel protocol de Ginebra i la Convenció sobre Armes Químiques.

A FAVOR DEL BÓTOX:

Segons els últims descobriments de la ciència, el botox, emprat en el sector de l’estètica per a millorar l’aspecte físic, també té altres utilitats. En algunes clíniques, empren aquesta substància per a combatre certs tipus de paràlisis en els pacients malalts. Segons els estudis realitzats, injectant el bótox en els músculs afectats, aquests es relaxen, i responen millor a la rehabilitació. Amb això es comprova que la toxina posseïx qualitats beneficioses per a múltiples tractaments, fins i tot més enllà de la bellesa física.

És un Tractament Estètic. S’aplica en 20 minuts és indoloro. Aconsegueixes resultats espectaculars, sense ningun efecte secundari. Pots eliminar lineas de expression del entrecejo, front potes de gall. No és un farciment, sinó és un paralitzant muscular que aconsegueix evitar que els músculs que produïxen l’arruga es paralitzin evitant l’arruga. S’aplica cada 6 mesos, amb dues vegades a l’any aconsegueixes una mirada jove, és una bona opcion si no vols sotmetre’t a un lifting. Aconsegueixes resultats naturals i rejovenir el rostre.

“El seu ús esà perfectament legislat i controlat” defensen molts cirurgians estètics.
Dentistes del Consell General denuncien l’ús d’aquest en part impropies quan diuen que nomçes es pot utilitzar a l’entreull. També han denunciat la falta de control i regulació per part de Sanitat.

1 03 2009
Paul

Es coneix com Botox a la infiltració de toxina botulínica de tipus A, ideal per al tractament estètic de les arrugues facials degudes a l’expressió i mímica de la musculatura facial. La toxina botulínica és un complex neurotòxic que actua relaxant la musculatura.

Està indicat per a aquells pacients joves amb primeres arrugues d’expressió. També en persones d’edat, combinat amb altres teràpies com els productes de farciment. S’utilitza per fer desaparèixer les potes de gall, les arrugues de l’entrecella i de la front, elevar lleugerament les celles cap amunt (donant un aspecte més relaxat i jove al rostre). Acostuma a donar un aspecte més natural que els productes de farciment.

No és necessària anestèsia i no requereix proves al lèrgiques. Es pot aplicar en qualsevol època de l’any i els seus resultats són visibles entre el tercer i el cinquè dia, i definitius en quinze dies.

Existeix la possibilitat que apareguin petits hematomes que desapareixen en el transcurs de dies i que s’oculten amb el maquillatge. També es poden donar cefalees. Si hi ha dolor només s’ha de presa Paracetamol. El pacient no ha de ajeure durant als 4 hores posteriors al tractament, ni massatges, ni estendre cremes per la cara perquè es podria difondre la toxina.

1 03 2009
Andrei

El Bótox no pot utilitzar-se per a tractar qualsevol dolència, ja que existeix una legislació que assenyala en quines zones del cos i en quins supòsits es pot aplicar la toxina botulínica. Les restriccions estan motivades pels efectes secundaris que la substància pot provocar si no s’empra correctament. És molt important que la toxina sigui administrada per metges especialistes, per a evitar dolentes experiències. En Espanya el la utilització del bótox només està permesa per a certs usos mèdics, com tortícolis o estrabismes. L’única ocupació legal en medicina estètica és la correcció de les arrugues del entrecejo. Qualsevol altra aplicació pot ser considerada il·legal. El principal risc que té la toxina és que al ser injectat en zones molt vascularizadas, pot passar al torrent sanguini i causar greus efectes en l’organisme.

1 03 2009
Lidia

El bótox és va començar a utilitzar als Estats Units en els anys 60 com a agent terapèutic per al tractament de malalties relacionades amb desordres neurològics, caracteritzats per una involuntària contracció muscular.

La toxina botulínica és una neurotoxina elaborada per un bacteri anomenat Clostridium botulinum. La ingestió d’aliments contaminats per toxina botulínica preformada produeix botulisme, una malaltia que és caracteritza pel desenvolupament d’alteracions vegetatives (sequedat de boca, nàusees, vòmits i paràlisi muscular progressiva). És tracta d’un dels verins més poderosos que existeixen i, en ocasions, la ingestió de mínimes quantitats de toxina pot ser fatal i provocar la mort del pacient per paràlisi del múscul respiratori. Està catalogada com un arma química extremadament perillosa.

A favor del bótox:

El Botox és una substància segura amb molt poques contraindicacions. Les persones que pateixen d’al·lèrgies a la bacteria usada. Tampoc s’usa en dones embarassades perquè no hi ha estudis per demostrar que el tractament és segur.
La freqüència dels tractaments varia de persona a persona és d’aproximadament 4 a 6 mesos. El pacient, un cop realitzada l’aplicació de Botox, pot reincorporar-se a la seva rutina habitual ja que no es requereix ingrés al centre mèdic.
Quan s’usa el Bótox en quantitats grans, com en el cas del coll, el cos pot crear defenses naturals contra el bacteri. En aquest cas no produeix cap efecte. Això ha fet que alguns metges pensin (però no hi ha estudis) que amb el temps el Bótox es podria tornar inefectiva.

Jo crec que en algunes persones (generalment als rics ja que són pocs els qui s’ho poden permetre) la cirigia estètica sí que els fa feliç ja que és poden veuere més joves, atractius; però sempre hi ha gent de tot.
Jo estic afavor de la cirugia estètica sempre que és fagi amb poca quantitat i en un lloc especialitzat.

1 03 2009
Clara

-Trobo que la gent, s’ha de conformar a ser com és. I a sobre si es vol canviar el físic, no fer-ho d’aquesta manera ja que et perjudica més. És millor tenir salut que tenir un aspecte millor (en el meu parè). Pro cadascú és un món. Sí tenen el diners per fer-ho, i renuncien també a la salut..

1 03 2009
Aleix Caballé

Jo crec que aixo es vastanta tonteria…
aki et deixo algo de informació!

El Botox (botulinum tipo A), fármaco que actúa paralizando temporalmente los músculos, es la toxina más potente de las siete que se derivan de la bacteria clostridium botulinum. Comenzó a utilizarse en Estados Unidos en los años 60 como agente terapéutico para el tratamiento de enfermedades relacionadas con desórdenes neurológicos, caracterizados por una involuntaria contracción muscular.
El Botox es una sustancia segura con muy pocas contraindicaciones. Las personas que sufren de alergias a la bacteria usada. Tampoco se usa en mujeres embarazadas porque no hay estudios para demostrar que el tratamiento es seguro.
La frecuencia de los tratamientos varia de persona a persona es de aproximadamente 4 a 6 meses. El paciente, una vez realizada la aplicación de Botox, puede reincorporarse a su rutina habitual puesto que no se requiere ingreso en el centro médico.
Cuando se usa el Botox en cantidades grandes, como en el caso del cuello, el cuerpo puede crear defensas naturales en contra de la bacteria. En este caso no produce ningún efecto. Esto ha hecho que algunos médicos piensen (pero no hay estudios) que con el tiempo el Botox se podría volver inefectivo.

Diuen k es tornara inefectiu… aixo no mu crec massa perque no en tenen proves!

1 03 2009
Joan Gordó

La primera aplicació clínica va ser al 1977 com a tractament corrector del estrabisme. Desde llavors s’ha extés molt arreu del àmbit mèdic.

Jo crec que la gent utilitza el bótox perqué els hi puja al autoestima i aixi estan més feliços amb ells mateixos.

I la cara de la duquesa Alba no es gaire normal, així que pot ser donada per culpa del bótox, pero jo rec que simplement deu ser un invent ed la prensa perqué s’aburrisen, com el as! que diuen que el Madrid guanyarà la lliga. Aquestos de la premsa estan ben sonats!

1 03 2009
Josep Molleví

La meva opinió sobre el bótox es que hi estic amb contra perquè és una toxina molt perillosa que fiquem al cos i pot ser nociva al cap d’uns anys. Val més les arrugues naturals que no pas ficar coses artificials que no valen la pena.

La cirugia estètica a la llarga pot ser perjudicial per la salut i et gastes els diners tontament.

4 03 2009
Núria Morales

· El Botox (botulinum tipus A), fàrmac que actua paralitzant temporalment els músculs, és la toxina més potent de les set que es deriven del bacteri clostridium botulinum. Va començar a utilitzar-se als Estats Units en els anys 60 com a agent terapèutic per al tractament de malalties relacionades amb desordres neurològics, caracteritzats per una involuntària contracció muscular.

El Botox és una substància segura amb molt poques contraindicacions. Les persones que sofreixen d’al·lèrgies al bacteri usat. Tampoc no s’usa en dones embarassades perquè no hi ha estudis per demostrar que el tractament és segur.
La freqüència dels tractaments diversa de persona a persona són d’aproximadament 4 a 6 mesos. El pacient, una vegada realitzada l’aplicació de Botox, pot reincorporar-se a la seva rutina habitual ja que no es requereix ingrés en el centre mèdic.
Quan s’usa el Botox en quantitats grans, com en el cas del coll, el cos pot crear defenses naturals en contra del bacteri. En aquest cas no produeix cap efecte. Això ha fet que alguns metges pensin (però no hi ha estudis) que amb el temps el Botox es podria tornar inefectiu.

”Aquesta tendència respon a l’augment del nombre de pacients que prefereix combatre els efectes de l’edat amb tractaments que no impliquen tanta alteració del cos, com les injeccions,” va dir en un comunicat Bruce Cunningham, president de l’associació.
Sempre es cal mantenir-se alerta davant de les ofertes de tractaments estètics. En aquest terreny sol abundar la inexperiència i la improvisació. Abans de deixar el seu rostre a les mans de principiants, és necessari que se cerciori de la professionalitat i reconeixement del centre on vagi a ser aplicat. Als salons de bellesa i similars no solen trobar-se cirurgians plàstics, neuròlegs, dermatòlegs i oftalmòlegs, entre altres experts autoritzats per manejar aquesta tècnica.

10 03 2009
rosa

El Botox és una substància segura amb molt poques contraindicacions. Les persones que pateixen d’al·lèrgies a la bacteria usada. Tampoc s’usa en dones embarassades perquè no hi ha estudis per demostrar que el tractament és segur.
La freqüència dels tractaments varia de persona a persona és d’aproximadament 4 a 6 mesos. El pacient, un cop realitzada l’aplicació de Botox, pot reincorporar-se a la seva rutina habitual ja que no es requereix ingrés al centre mèdic.
Quan s’usa el Bótox en quantitats grans, com en el cas del coll, el cos pot crear defenses naturals contra el bacteri. En aquest cas no produeix cap efecte. Això ha fet que alguns metges pensin (però no hi ha estudis) que amb el temps el Bótox es podria tornar inefectiva.

10 03 2009
rosa

És cert que la cara de la Duquesa de Alba és deguda al Bótox? O és un mite?

– jo crec que és veritat, ja que ella amb el pas del temps, s’anava arrugant més, i ella volia mantenir-se jove, i amb tantes operacions i tant de bótoxs, se li ha quedat una cara igual que un pastís.

Creiu que la cirugia estètica fa més feliç a la gent? O tot plegat és tracta d’una falsa felicitat?

– sí, jo crec que sí que produeix felicitat, pero a les persones materialistes, aquelles persones que l’unic que els importa és el de fora i els diners…

Deixa un comentari